Home › Groepen › Groepsindeling

Groepsindeling

Hieronder een korte uitleg over de indeling van de jeugdgroepen en over de verschillende mogelijkheden voor volwassenen.
Er is voor iedereen die geïnteresseerd is in atletiek, een passende groep bij AV Fit

Jeugd

Atleten worden op basis van geboortejaar in categorieën ingedeeld. Hieronder de indeling per november 2017 tot en met eind oktober 2018:

Categorie Geboren in
Pupillen D (mini’s) 2011
Pupillen C 2010
Pupillen B 2009
Pupillen A 2007-2008
Junioren D 2005-2006
Junioren C 2003-2004
Junioren B 2001-2002
Junioren A 1999-2000

Sommige categorieën bestrijken twee opeenvolgende jaren, voor sommige wedstrijden worden deze dan weer opgedeeld in eerste en tweede jaar, dus als voorbeeld: Een meisje dat in 2007 geboren is valt in de categorie MPA1.

Doorschuiven naar een volgende categorie gebeurt elk jaar na de herfstvakantie, zodat iedereen de hele winter in dezelfde categorie aan wedstrijden (b.v. de crosscompetitie) kan meedoen.

Volwassenen

Voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden om te sporten bij AV Fit.
De technische groep is voor junioren A, senioren en masters die zowel de technische als de loopnummers doen.
Bij de 50+ groep worden zowel de technische als de looponderdelen beoefend, op recreatief niveau, aangepast aan de individuele mogelijkheden van de deelnemers. Naast gezond bezig zijn staat gezelligheid hoog in het vaandel.
MiLaFit is de loopgroep, hier wordt getraind voor de midden tot lange afstanden, er wordt gewerkt aan verbetering van conditie en techniek.
De Bosloopgroep traint elke zaterdagochtend in het Panbos, de leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 25 tot 70 jaar.
Survival:
Fit heeft ook een survival-afdeling, waar zowel de jeugd als volwassenen deze zware duursport kunnen beoefenen.