Home › Trainen › Up and Running

Up and Running

Loopcursus Up and Running: in 6 weken beter hardlopen!

Loop je regelmatig hard? Maar zou je best sneller en beter willen hardlopen? Wacht dan niet langer en geef je op voor onze nieuwe loopcursus Up and Running. In 6 trainingen sta jij goed voorbereid aan de start van de wedstrijd over 5 of 10 km in Soesterberg. We bereiden je voor door je concrete tips te geven om je looptechniek te verbeteren en met informatie over trainingsopbouw, fysiotherapie, voeding en sportpsychologie.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 6 sessies verdeeld over 6 weken en wordt gegeven door gediplomeerde atletiektrainers. Zij hebben veel ervaring op de midden- en lange afstanden (van 3 km t/m marathon). Elke training bevat praktische informatie, over bijvoorbeeld voeding of fysiotherapie, en een hardlooptraining op de atletiekbaan of in het bos.

Programma Up and Running

Onderwerp (onder voorbehoud)

Introductie cursus, trainingsopbouw, baantraining

Informatie over kleding & schoenen + baantraining

Informatie over voeding + baantraining

Informatie door een sportpsycholoog + baantraining

Informatie door een fysiotherapeut + baantraining

Informatie wedstrijdvoorbereiding + baantraining

Wedstrijd: Startbaanrun

Voor wie?

Deze cursus is specifiek voor gevorderde lopers. Dat betekent dat je minimaal een half uur makkelijk hardloopt. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Dus wacht niet te lang met opgeven. Bij minder dan 5 deelnemers gaat de cursus niet door.

Waar?

Alle trainingen starten om 9:30 uur in het clubhuis op de atletiekbaan Dijnselburg (Badmeester Schenkpad in Zeist) en duren anderhalf tot 2 uur. De eerste cursusdag is zaterdag 23 september 2017. We sluiten de cursus af met de Startbaanrun op 5 november: (www.startbaanrun.nl).

Kosten?

De kosten voor de cursus Up and Running zijn 59,00 euro, dit is inclusief:

- 6 trainingen door gediplomeerde trainers

- advies van deskundigen: fysiotherapeut, voedingsdeskundige en sportpsycholoog

- tijdelijk lidmaatschap van de atletiekunie (zodat je automatisch via AV Fit verzekerd bent)

- gratis meetrainen bij de milaloopgroep van AV Fit op dinsdag- en/of donderdagavond gedurende de looptijd van de cursus

Niet inbegrepen zijn de kosten voor deelname aan de startbaanrun.

Meer informatie?

Ben je enthousiast en wil je graag meedoen? Of heb je nog vragen? Stuur een mail naar milatrainers@av-fit.nl. Je kunt ook bellen naar Jasper Ingram op 06-33716757.