Home › Wedstrijd agenda › Crosscompetitie

Crosscompetitie

Crosscompetitie

De jeugdatleten van Fit nemen deel aan de regionale crosscompetitie. Samen doen we aan deze wedstrijden mee en als je heel goed bent, mag je na drie wedstrijden naar de finale.

De zomer is goed geschikt om de technische nummers van atletiek te trainen en om daarin wedstrijden te doen. In de winter passen we het programma aan. Cross is een onderdeel van atletiek waarbij je over een wat langere afstand over "moeilijk" terrein rent. Voor de jongste atleten is dit een wedstrijd van circa 600 meter. voor de oudste jeugd loopt dit op naar 3000 meter. Natuurlijk gaan er altijd trainers van Fit mee naar deze wedstrijden: ze zijn te herkennen aan de Fitvlag en hun Fit-trainerspakken.

Op zaterdagmorgen trainen we voor deze afstanden in het Panbos in Zeist. Natuurlijk doen we ook mee aan wedstrijden.

Clubtenue

Het dragen van het clubtenue is verplicht tijdens deze wedstrijden. Natuurlijk is alleen een korte broek en een singlet veel te koud voor deze periode van het jaar. Draag onder je singlet dus een (witte) trui met lange mouwen en een donkere lange broek.

Inschrijven

Om mee te kunnen doen aan deze wedstrijden, geeft ons wedstrijdsecretariaat je naam door aan de organiserende vereniging. Stuur uiterlijk een week voor aanvang van de wedstrijd een bericht aan ons wedstrijdsecretariaat als je mee wil doen aan de crosswedstrijden (vermeld de gewenste wedstrijden, je naam, je geboortedatum en geslacht): 

Je krijgt in de week voor de wedstrijd een mailtje van ons over de exacte locatie en starttijd van de wedstrijd.

Vervoer

We vragen ouders om het vervoer onderling te regelen. Spreek met een aantal leden af zodat jullie samen naar de wedstrijden kunnen reizen. Waarom niet met de hele vereniging samen vertrekken vanaf onze atletiekbaan? De wedstrijden worden gehouden per leeftijdscategorie: zouden we gezamenlijk heen- en terugreizen, dan moet je voor of na je wedstrijd erg lang wachten. Vooral met winters weer doen we dat liever niet.

Ogenblik a.u.b. ...